Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy 3 jajka, szczyptę soli i 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią. Dolewamy mleko i wodę gazowaną. Składniki ciasta mieszamy, aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji miodu.
Patelnię smarujemy olejem za pomocą pędzelka i rozgrzewamy. Naleśniki smażymy z obu stron. Gotowe odkładamy na talerz i składamy w trójkąty.
Na rozgrzaną patelnię wsypujemy brązowy cukier i karmelizujemy. Do cukru kolejno dodajemy masło i likier Limoncello. Dodajemy sok wyciśnięty z limonki, fileciki pomarańczy oraz sok z części pomarańczy pozostałych po filetowaniu. Pod koniec dodajemy cynamon. Do przygotowanego sosu wkładamy naleśniki, oblewamy z każdej strony.
Gotowe naleśniki wykładamy na talerz i dekorujemy pokrojonymi truskawkami, sosem oraz miętą.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pyszne i kuszące smakiem i wyglądem naleśniczki.;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    pychotka !!! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !