Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca czerwona soczewica ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
szpinak świeży lub mrożony 3 garści
imbir starty 2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca czerwona soczewica ze szpinakiem

Soczewicę płuczę pod bieżącą wodą. Gotuję w osolonej wodzie (około 15 minut).

W rondlu rozgrzewam na oleju przyprawy i szklę cebulę wraz z czosnkiem. Dodaję ugotowaną soczewicę i szpinak, aby liście szybko się zblanszowały w gorącej soczewicy. Wykładam na talerze. Jemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 28.11.2017 00:24
pychotka! uwielbiam wszystko co z soczewicy:)
SzczyptaChili 27.11.2017 17:16
Nigdy takiego połączenia nie jadłam , ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak