Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet warzywny w tortilli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placki do tortilli 2 szt,
majonez według uznania
sałata lodowa 1/2 szt.na dwa placki
papryka czerwona 1/2 szt,
papryka żółta 1/2 szt,
papryka zielona 1/2 szt
cebula 2 szt,
jajko 4 szt.na 2 omlety
sól i pieprz do smaku
masło klarowane 2 -3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet warzywny w tortilli

Papryki po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę, to samo robimy z cebulą obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym.
Warzywa po podsmażeniu dzielimy 2 części. Każdą część zalewamy roztrzepanymi i doprawionymi lekko solą i pieprzem jajkami. Całość smażymy do całkowitego ścięcia jajek.
Placki tortilli rozkładamy, smarujemy majonezem, rozkładamy porwaną na kawałki sałatę lodową.
Omlety studzimy, a następnie nakładamy na przygotowane placki tortilli. Całość dość ciasno zwijamy w rulon.
Spinamy wykałaczkami i chłodzimy w lodówce około 1 -2 godzin. Wyjmujemy i kroimy na 1, 5 cm kawałki.
Gotowe schłodzone przekąski podajemy na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:48
super jedzenie.
Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:19
To zapraszam;) Dzięki;)
Bernadeta1 28.11.2017 20:40
Chętnie bym zjadła takie kolorowe pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak