Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 litry z kurczaka
jajko 3 szt,
mąka pszenna 2 - 3 łyżki
masło 1 płaska łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z jajkiem

Ugotować bulion z kurczaka z warzywami.
Marchewkę z rosołu rozgnieśc widelcem i ponownie włożyć do rosołu.
Jajka wbić do szklanki, dodać mąkę pszenną i odrobinę masła, a następnie roztrzepać widelcem do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy.
Do gotującego bulionu z kurczaka dodać cienkim strumieniem roztrzepane jajka cały czas mieszając.
Gotować około 3 minut.
Zupę podawać gorącą , posypaną posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:47
robię taki.
Bernadeta1 28.11.2017 20:41
Na pewno smaczny rosolek
SzczyptaChili 20.11.2017 10:43
Ciekawy sposób podania rosołu , nigdy z jajkiem nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak