Sałatka makaronowa z papryką i tuńczykiem

Sałatka makaronowa z papryką i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    125 g
  • zielona papryka (świeża)

    2 szt
  • pomidory

    2 szt
  • majonez

    100 g
  • ketchup

    2 łyżki
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    50 g
  • Szczypiorek cienki

    2 łyżki
  • cukier,pieprz

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron gotować przez 10 minut z sola i olejem. Po odlaniu pokroić.
2. Zmieszać majonez z ketchupem, papryka jogurtem i cukrem. Posypać solą i pieprzem.
3. Rozdrobnić mięso tuńczyka i rozmieszać je z własnym sosem.
4. Pokroić strąki papryki na ćwiartki, usunąć pestki, opłukać i pokroić w paseczki.
5. Z pomidorów usunąć miąższ i pokroić na 8 części.
6. Zmieszać makaron, warzywa i tuńczyka. Polać sosem majonezowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat