Sposób przygotowania

Suszone borowiki płuczemy pod bieżącą wodą, następnie namaczamy je w wodzie przez całą noc.
Na patelnię dajemy masło klarowane, cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i namoczone prawdziwki. Przyprawiamy tymiankiem i podsmażamy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Kiedy grzyby są gotowe ściągamy je z ognia, a do osobnego garnka wlewamy wodę z borowików, bulion warzywny, podsmażone grzyby oraz makaron.
Całość gotujemy przez około 15 minut. Kiedy makaron jest już miękki doprawiamy zupę solą morską, kolorowym pieprzem i wlewamy słodką śmietankę.
Tak przygotowaną zupę można podawać z posiekaną zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    Przepyszna zupka uwielbiam z makaronem:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smakowicie pyszna zupka;)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Bardzo smaczna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !