Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na gołębiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gołąb 2-3 oczyszczone młode tuszki
marchewka 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek duży
por 1/2 szt
cebula 1 szt średnia
lubczyk świeży kilka listków
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na gołębiu

Tuszki gołębia płuczemy,(ilość tuszek zależy od tego ile potrzebujemy rosołu) zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i opłukaną marchew.
Dodajemy też oczyszczony por i opłukaną natkę pietruszki (można dodać korzeń), kilka listków lubczyku i opieczoną cebulkę. Solimy.
Szumowin z zasady nie zbieram choć czasami zdarza się że jednak zbieram. Rosół na gołębiu gotujemy na mniejszym gazie sprawdzając czy mięso jest miękkie ok 40-50 minut.
Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem albo do picia w filiżance (można też podać wg swojego uznania ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 14.11.2017 16:06
moje dzieciaki też często jadły a teraz córka gotuje swoim dzieciom bo dziadek ma gołąbki:)
SzczyptaChili 14.11.2017 08:33
Pamiętam ten smak.... Za dziecka na niedzielny obiad Babcia gotowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak