Sposób przygotowania

W jednaj misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce wymieszać serek z rozpuszczonym masłem, dodać jajka i ubijać kilka minut. Na koniec wlać mleko i dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać mokre i ubijać, aż otrzymamy jednolite ciasto.
Rozgrzać patelnię, posmarować odrobiną tłuszczu i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron małe placuszki.

Nadzienie:
W misce połączyć serek ze śmietaną i chrzanem. Dodać drobno pokrojone ogóreczki konserwowe i suszony szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dressing z kaparami:
Kapary wypłukać w wodzie i drobno posiekać. W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, dodać kapary i posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na placuszki nałożyć po 1 łyżeczce serka, na wierzch położyć kawałek wędzonego łososia. Polać przygotowanym dressingiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !