Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35

odc. 35 Doradca Smaku

Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Schab wieprzowy

    600 g
  • marchewka

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • ziemniaki

    5 szt. (średnie)
  • białe wino

    40 ml
  • śmietana 30%

    400 ml
  • olej rzepakowy do smażenia

  • musztarda francuska

Do smaku

  • imbir mielony

  • papryka ostra mielona

  • kolendra cała

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35
Schab przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i papryką ostrą. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę kroimy w dużą kostkę.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju po 2 minuty z każdej strony. Schab zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa, doprawiamy kolendrą. Mięso oraz warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C pół godziny.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35
Ziemniaki kroimy w talarki, smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w rondlu z odrobiną oleju. Dodajemy białe wino, śmietanę oraz 3 łyżki musztardy.
Krok 4 - Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35
Na talerz wykładamy pokrojony w plasterki schab, ziemniaki i pieczone warzywa, polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

01.03.2018 13:14
Pyszne i ciekawe danie, na pewno wypróbuje przepis.;)

szczypjor

26.02.2018 10:53
Wczoraj z moim ukochanym robiłam to danie na obiad i powiem krotko REWELACJA :) do pawla27 - schab wyszedł soczysty ponieważ nie piekłam go na termoobiegu, piekł sie pod przykryciem ok 45 min. Polecam wszystkim

ŁukaszKuchcik

25.02.2018 17:05
Ja również dzisiaj potrawę zrobiłem i powie krótko pawel27 chyba gotować nie umiesz. Ja gorąco polecam pyszne i soczyste mięso warzywa niesamowity smak. Czas poniżej godzinki do zrobienia REWELACJA!!!!

pawel27

25.02.2018 14:25
Zrobiłem dzisiaj na obiad ten schab,wszystko zgodnie z przepisem i czasem jaki jest podany. Niestety schab wyszedł suchy i twardy!! nie polecam szkoda czasu i pieniędzy na tą potrawę. Szkoda że w programie sam Michale tego nie próbuje. Naprawdę szkoda.

Mama_Olka

15.01.2018 21:21
Szał smaków :) goraco polecam.

jejkuchnia

02.11.2017 08:09
Pychota, muszę zrobić. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat