Na szybko: Bruschetta

Na szybko: Bruschetta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt.
  • pomidory malinowe

    2-3 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • suszone pomidory z czosnkiem

    3-4 szt.
  • olej z suszonych pomidorów

  • czarne oliwki

    1 garść
  • oregano

    1 łyżka
  • mozzarella

    100 g
  • bazylia świeża

    1 garść
  • sól morska

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczywo pokroić na kromki. Czosnek przecisnąć i dodać do 3-4 łyżek oleju z suszonych pomidorów, wymieszać oraz posmarować kromki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć na sito i odsączyć. Suszone pomidory, oliwki i mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki, dodać oregano.
Nadzienie nałożyć na kromki, zapiekać kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Przed podaniem posypać listkami świeżej bazylii i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

31.10.2017 18:30
Świetna przekąska. :)

Bożena Matuszczyk

30.10.2017 23:10
Smaczna kusząca przekąska.;)

Babeczka35

30.10.2017 14:58
Super przekąska.

bietka

30.10.2017 14:28
Bardzo lubię bruschettę i często ją robię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat