Bruschetta z łososiem wędzonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Nie potrzeba wiele, aby stworzyć wyborną przekąskę w śródziemnomorskim stylu. Wypróbujcie przepis na chrupiące bruschetty z wędzonym łososiem, którego smak znakomicie podkreślają jabłuszka kaparowe. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    6 kromek
  • łosoś wędzony

    100 gramów
  • Jabłuszka kaparowe Smak

    6 sztuk
  • serek kanapkowy biały

    6 łyżeczek
  • pietruszka

    1 gałązka
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kromki chleba podpiekamy w piekarniku, tosterze lub na patelni grillowej. Smarujemy serkiem kanapkowym. 

2. Łososia kroimy na 6 pasków, układamy na bagietkach. 

3. Dodajemy jabłuszka kaparowe Smak

4. Bruschetty dekorujemy pietruszką i posypujemy szczypiorkiem oraz pieprzem. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat