Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na szybko: Tapenada

5.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarne oliwki 220 g (słoik)
czosnek 2-3 ząbków
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kapary 1 łyżka (odsączone z zalewy)
natka pietruszki 3 łyżki (posiekanej)
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 5 łyżek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Na szybko: Tapenada

Do misy robota wsypujemy odsączone oliwki, kapary, czosnek oraz oliwę z oliwek i sok z cytryny. Miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy żeby smaki się przegryzły.
Podajemy na grzankach z bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 23.03.2018 07:49
Jeszcze nie jadłam. :)
Bożena Matuszczyk 10.11.2017 23:57
Smakowicie;)
iskierka.ag 10.11.2017 16:44
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak