Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonej dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na zupę

dynia 1 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
ziemniaki 2 szt
olej 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
sól i pieprz
bulion warzywny 1 l

Na grzanki

chleb tostowy 3 kromki
Czosnek suszony Prymat
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
olej 1/2 łyżki

Porada

Pyszna, delikatna zupa, w której smak wydobyłam za pomocą pieczenia warzyw, podałam ją z grzankami czosnkowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonej dyni

Kroki postępowania

1
Dynię pokroić na plastry, a następnie na mniejsze kawałki, pozbawić dynię nasion.
Krok 1 - Zupa krem z pieczonej dyni foto
2
cebulę, ziemniaki, marchew i czosnek obrać. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem wszystkie warzywa. Skropić wszystko olejem, oraz posypać przyprawami. Piec w 180 st C przez 25 min
Krok 2 - Zupa krem z pieczonej dyni foto
3
Upieczoną dynię obrać i wraz z resztą warzyw przełożyć do garnka. Do warzyw dolać bulion i wszystko razem zmiksować blenderem, aż powstanie gładki krem. Zupę zagotować i doprawić do smaku.
Chleb pozbawić skórek i pokroić w kostkę, wymieszać z olejem i przyprawami, usmażyć na suchej patelni. Zupę podawać z grzankami.
Krok 3 - Zupa krem z pieczonej dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 01.02.2018 12:04
Dziękuję, i tak smakuje:)
jejkuchnia 29.10.2017 10:04
Pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak