Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe rolady z ogórkiem kiszonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 600 g,
musztarda
sól i pieprz
cebula 1 -2 szt,
ogórki kiszone 2 - 3 szt,
boczek wędzony 200 g,
kiełbasa śląska 2 kawałki,
masło klarowane 3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe rolady z ogórkiem kiszonym

Kiełbasę, boczek wędzony i ogórki pokroić w słupki.
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Opłukane, osuszone mięso kroimy w plastry, rozbijamy cienko.
Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smarujemy musztardą.
Nakładamy pokrojone w słupki kiełbasę,ogórek kiszony, boczek wędzony oraz pokrojoną cebule.
Całości dość ciasno zwijamy w roladę, obwiązujemy nitką kuchenną.
Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do miękkości i przypieczenia rolad.
Podlewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:22
Dobre rolady.
jejkuchnia 24.10.2017 16:02
Fantastyczny domowy obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak