Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
schab
1 kg -
mleko
1 l -
olej
200 ml -
cebula
3 szt. -
ziemniaki
8 szt. -
masło klarowane
3 łyżki -
groszek zielony
100 g (świeży lub mrożony)
Do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Kminek mielony Prymat
-
Tymianek suszony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
rozmaryn
-
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Dżem pomidorowy
-
pomidory
1 kg -
cukier trzcinowy
100 g -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
ocet winny
2 łyżki -
Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżeczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Goździki całe Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VI: Schab mleczny z dżemem pomidorowym, odc. 32
Kroki postępowania



W międzyczasie przygotowujemy dżem pomidorowy. Do garnka przekładamy cukier i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i kilka goździków. Mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Następnie doprawiamy szczyptą soli i dodajemy ocet winny. Zdejmujemy z ognia i dodajemy musztardę delikatesową i mieszamy.

Groszek użyty do przepisu może być zarówno świeży jak i mrożony.![]()
Komentarze (0)