Sałatka z dynią i żurawiną

Sałatka z dynią i żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • piersi z kurczaka

    30 dkg
  • dynia

    20 dkg
  • papryka marynowana

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • kapusta pekińska

    3 listki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

sos

  • żurawina suszona

    20 dkg
  • wino czerwone wytrawne

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    1 łyżka
  • gruszka

    1 szt
  • sok z cytryny

  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszkę obrać ze skórki, zmiksować z chrzanem i winem. Doprawić sokiem z cytryny i imbirem, dodać żurawinę, wymieszać.
Mięso oczyścić , pokroić w paski obsmażyć na maśle.
Kapustę poszatkować, dynię pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w plastry.Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat