Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dynią i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

piersi z kurczaka 30 dkg
dynia 20 dkg
papryka marynowana 1 szt
ogórek zielony 1 szt
masło 1 łyżka
kapusta pekińska 3 listki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

sos

żurawina suszona 20 dkg
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
chrzan tarty 1 łyżka
gruszka 1 szt
sok z cytryny
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dynią i żurawiną

Gruszkę obrać ze skórki, zmiksować z chrzanem i winem. Doprawić sokiem z cytryny i imbirem, dodać żurawinę, wymieszać.
Mięso oczyścić , pokroić w paski obsmażyć na maśle.
Kapustę poszatkować, dynię pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w plastry.Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak