Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy z mąki z grochu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka z żółtego grochu 1 szklanka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki bg
złote siemię lniane 1 garść
olej kokosowy 1 łyżka roztopionego
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy z mąki z grochu

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stopni. W tym czasie wymieszać w misce wszystkie suche składniki (mąka, sól, proszek do pieczenia i siemię lniane). Dodać roztopiony olej i wodę. Dokładnie wymieszać.

Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na stolnice podsypaną niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować na cieniutki placek i ponakłuwać widelcem.

Wyciąć kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec około 6-8 minut pilnując bo szybko się pieką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak