Przepis i sposób przygotowania na: Miękkie pierniczki kokosowo-jaglane w czekoladzie
Mus kokosowy roztopić na patelni, a następnie połączyć z płatkami, cukrem oraz miodem.
Całość chwilę podsmażyć - do momentu rozpuszczenia się cukru i przełożyć do miski.
Ciepłą masę dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni) z mąką, wiórkami, jajkiem, kakao, cynamonem, goździkami oraz proszkiem do pieczenia.
Z powstałego ciasta należy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę (bez spłaszczania) umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia - zachowując około 3 cm odstępy.
Pierniczki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 18 minut w 180 stopniach.
Przygotować polewę czekoladową. Kawałki czekolady roztopić w kąpieli wodnej i wymieszać z odrobiną mleka.
Ostudzone pierniczki posmarować polewą i odłożyć - aż czekolada zastygnie