Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z dyni i papryki czerwonej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dynia 1 kg,
papryka czerwona 1/2 szt,
marchewki 2 szt,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 3
bulion 2 - 3 szkl,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta,

dodatkowo;

masło klarowane 3 łyżki,
śmietana 30% 1/2 szkl,
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni i papryki czerwonej

Cebule i ząbki czosnku obrać i podsmażyć do zeszklenia na maśle. Do zeszklonej cebuli dodać obraną oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną paprykę czerwoną. Dalej smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, dodać obraną, opłukaną pokrojoną marchewkę oraz obraną pokrojoną w kostkę dynie. Smażyć około 10 minut.
Zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Następnie lekko wystudzić i zmiksować. Doprawić do smaku ( według uznania).
Całość połączyć ze śmietaną 30 % i wymieszać.
Podawać z groszkiem ptysiowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:20
Zupa na czasie.
jejkuchnia 20.10.2017 12:34
Super krem. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak