Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rosół z kury Kucharek
500 ml -
kiełbasa biała
500 g surowej -
suszone borowiki
2 łyżki pudru -
cebula
1 -
ząbki czosnku
2 -
masło
2 łyżki -
zakwas na żur
1 l naturalnego -
chrzan tarty
2-3 łyżki -
śmietana 30%
100 ml -
jajka przepiórcze
kilka -
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku -
Ziele angielskie całe Prymat
do smaku -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Mój przepis na…: Żur Staropolski z białą kiełbasą i jajkiem, odc. 19
Kroki postępowania




Komentarze (4)