odc. 12 Doradca Smaku

Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Dorada

    2 całe
  • cebula

    1
  • kurki

    100 g
  • szpinak świeży

    150 g
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • oliwa

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • pieprz cytrynowy

  • kmin rzymski

  • gałka muszkatołowa mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12 foto
Dorady układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dokładnie oliwą z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Pieczemy w 180˚C przez około 15 minut.
Krok 2 - Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12 foto
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni z odrobiną oliwy. Dodajemy kurki i całość doprawiamy solą oraz kminem rzymskim. Gotowe grzyby zdejmujemy z ognia.
Ser roquefort kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i smażymy szpinak. Doprawiamy solą i świeżo startą gałką muszkatołową. Dodajemy pokrojony ser. Całość zalewamy śmietaną. Smażymy, aż ser się roztopi.
Krok 3 - Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12 foto
Na talerze wykładamy upieczoną rybę, podsmażony szpinak oraz kurki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 22.03.2018 12:09
Bardzo smaczna rybka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat