Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 12-15 szt
wędlina ok 30 dag
śmietana ok 1 szkl
majeranek 1 łyżka kopiasta
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
jajka ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z grzybami

Obieramy grzyby, płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Gotujemy ok 5 min i cześć wywaru odlewamy. Uzupełniamy wodą i dalej gotujemy.
Dodajemy pokrojoną wędlinę, zakwas i majeranek. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.
Jajka kroimy dowolnie, nakładamy je na talerze i zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 15.11.2017 13:43
dziękuję.. to prawda:)
jejkuchnia 10.10.2017 16:36
Najlepsza zupka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak