Biszkopt z masą truskawkową

Biszkopt z masą truskawkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    0.5 szklanki
  • masło

    1,5 kostki
  • żółtka

    3
  • jajko

    1
  • galaretki

    6
  • truskawki

    1 kg
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzec z cukrem mikserem, dodac żółtka i jajko. $ galaretki rozpuscic w 2 szklankach wody + żelatyna. Do zmiksowanych truskawek dodajemy galaretki z żelatyna, następnie po trochu dodajemy utartą masę. Włożyc na biszkopt, zalac galaretka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna73

16.05.2011 14:47
najlepsze ciasto na lato

Mati13

23.01.2011 09:51
fajny przepis;)

Mati13

23.01.2011 09:51
fajny przepis;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat