Ogórki kwaszone

Ogórki kwaszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • woda

    2 l
  • sól

    4 łyżki
  • ziele angielskie

  • ziarna pieprzu

  • ogórki świeże

    3 kg
  • czosnek

    0,5 główki
  • chrzan korzeń

  • liście wiśni

  • liście dębu

  • koper gałązka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, osączyć.
Do słoika włożyć koper, chrzan, liście dębu, liście wiśni, gorczycę, listki laurowe i ogórki, ułożyć ciasno w słoikach.

Zalewa
Wodę zagotować z solą, zielem angielskim i pieprzem w ziarnkach. Gorącą zalewą zalewamy słoiki i odstawić do zakwaszenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Elżbieta17

06.06.2011 15:14
Moja babcia tak kwasiła ogórki- były pyszne:)

Mati13

05.10.2010 21:49
bardzo bardzo lubie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat