Łosoś duszony

Łosoś duszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    1,5-2 kg
  • masło

    5-6 łyżek
  • madera

    1 szklanka
  • liście laurowe Prymat

    2-3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia oczyścić, oprawić, oskrobać po uprzednim sparzeniu, usunąć ości, umyć i natrzeć solą. Rozpuścić w rondlu masło, wlać szklankę madery, włożyć liście laurowe, wymieszać. Włożyć do sosu łososia i dusić pod przykryciem. Gdy ryba będzie gotowa, wlać sos i zagotować razem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

30.08.2010 09:19
Na pewno smaczny , i z chęcią bym go zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat