Majonez

Majonez

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    3/4 szklanki
  • żółtko

    1 sztuka
  • musztarda

    0,5 - 1 łyżki
  • sól, cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej musi mieć temp. pokojową. Żółtko dokładnie oddzielić od białka, wrzucić do miski i wymieszać go z musztardą. Wlewać po trochu olej (po 2-3 łyżki za każdym razem), cały czas ucierając. Jak majonez będzie gęsty, dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

13.01.2012 13:40
robię podobny

Margo1

31.08.2010 09:42
Dokładnie taki sam robiłam

RenataZ-et

30.08.2010 10:29
Przydatny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat