Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kani a'la gulaszowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wywar: dowolny 2 litry
kanie kilka dużych
marchewka 2 średnie
seler korzeniowy kawałęk
por (biała część) kawałek
przyprawy do gulaszu
sól i pieprz do smaku

Porada

* moja domowa przyprawa gulaszowa zawiera: ~ paprykę słodką, ziele angielskie, liść laurowy, gałkę muszkatołową, kolendrę, kminek, pieprz kolorowy, majeranek, czosnek, cebulę suszoną, lubczyk, nasiona i liście selera

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kani a'la gulaszowa

Lanie dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posiekać drobno por, pokroić lub zetrzeć marchewkę i seler - wszystko poddusić na oleju. W tym czasie grzyby pokroić w paseczki i dodać do jarzyn. Po kilku minutach przesmażania przełożyć zawartość patelni do gorącego wywaru. Dodać przyprawy gulaszowej i gotować 20 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i ew. posypać posiekaną zieleninką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak