Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolery po mojemu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto drożdżowe

drożdże świeże 50 g
mąka pszenna 550 g
masło 65 g
mleko 250 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka

Nadzienie

łopatka bez kości 500 g
Bazylia suszona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oregano do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 2 łyżki
pieczarki 250 g
ser żółty 200 g
kukurydza w puszce 1 szt
sałata lodowa 3-4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolery po mojemu

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, usmażyć.
Krok 1 - Rolery po mojemu foto
2
Drożdże połączyć z miodem. Potem zrobić zaczyn(dodać kilka łyżek ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać).
Krok 2 - Rolery po mojemu foto
3
Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Krok 3 - Rolery po mojemu foto
4
Gotowe ciasto podzielić na równe części, u mnie 5 ;)
Krok 4 - Rolery po mojemu foto
5
Każdy kawałek rozwałkować posmarować np. keczupem ( u mnie w połączeniu z majonezem) i nakładać najpierw sałata lodowa, mięso, potem pieczarki, kukurydza i na wierzch plasterki sera.
Krok 5 - Rolery po mojemu foto
6
Zwinąć w rulon, posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i piec w temp. 160 stopni przez ok. 30 min.
Krok 6 - Rolery po mojemu foto
7
Podawać z ulubiona sałatką.
SMACZNEGO!
Krok 7 - Rolery po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 27.09.2017 19:20
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak