Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy w musztardowo-korzennym smaku...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 8 sztuk
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy - ile potrzeba
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy w musztardowo-korzennym smaku...

śledzie matiasy dobrze wymoczyć w zimnej wodzie co 40 minut zmienić wodę z 2 razy, na koniec wylać na durszlak aby woda dobrze odciekła

pokroić na 2 cm kawałki do miski

musztardę, przyprawę do piernika, cukier dobrze wymieszać z olejem w ilości do zakrycia śledzi

śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły - pyszne śledzie i na zakąske i na kolację podane na chlebie tostowym z tostera...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.09.2017 08:11
Moja Mama kocha korzenne śledziki i ja też je bardzo lubię :)
Bożena Matuszczyk 20.09.2017 19:19
Pyszne śledziki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak