Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa kapusta kiszona w słoiku

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
kapusta czerwona 1 kg
marchew 1 szt
woda zimna 3 litry
sól 3 łyżki
kminek 1 szczypta
koper włoski - nasiona 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa kapusta kiszona w słoiku

Obydwie kapusty cienko szatkujemy. Marchew i pora obieramy i kroimy w cienkie plastry. Czosnek obieramy i kroimy w ćwiartki. Kapustę mieszamy z porem,marchwią i czosnkiem dodając nasiona kopru i kminku. Przekładamy do kamiennego garnka lub jeśli ktoś nie ma do słoików. W słoikach układamy ścisło.
Wodę zagotowujemy, dodajemy sól i studzimy. Zalewamy kapustę, słoiki zakręcamy, ale niezbyt mocno. Jeśli kisimy w garnku to przykrywamy go talerzem,który czymś trzeba obciążyć.
Kapusta jest dobra po ok. 7 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:41
pomyslowe danie :)
jejkuchnia 13.09.2017 21:51
Świetna. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak