Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonych buraków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone pieczone 1 kg
czosnek pieczony duża główka
wywar warzywny 1 litr
sok z cytryny do smaku
jogurt grecki do smaku
jajka ugotowane na twardo
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
purée ziemniaczane w proszku
olej roślinny do smaku

Porada

Gotowy krem można podawać zarówno na gorąco, jak i w formie chłodnika.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych buraków

Buraki po upieczeniu pozostawić w piekarniku do zupełnego ostygniecia. Następnie obrać i zmiksować z dodatkiem esencjonalnego wywaru warzywnego oraz wyciśniętym z łupiny pieczonym czosnkiem. Krem podgrzać i doprawić sokiem z cytryny, ulubionym olejem roślinnym, soląa ziołową, pieprzem i uniwersalną przyprawą warzywną. Gorący krem zagęścić do ulubionej konsystencji sypkim puree ziemniaczanym. Bardzo krótko zagotować.
Podawać z jogurtem greckim i jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 11.09.2017 13:48
Pięknie podana. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak