Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka płaska,
sól do smaku
jajko 3 - 4 szt
mleko 1/4 szkl,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w panierce

Z kalafiora usunąć liście,następnie podzielić na mniejsze części.

Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut.

Odcedzić na sicie.

Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej.

Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz.

Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora.

Podajemy do mies z ziemniaczkami , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:06
Robię też tak.
Bożena Matuszczyk 05.09.2017 11:23
Dziękuję miło mi.;) Musze spróbować z sosem czosnkowym .
Habibi 05.09.2017 10:28
Wczoraj na obiad robiłam podobnie :) Uwielbiam go z sosem czosnkowym.
jejkuchnia 04.09.2017 16:40
Pyszności. Uwielbiam kalafiora. Taki musi być pyszny. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak