Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona w pomidorach i cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,5 kg
cebula biała 500 g
pomidory malinowe 1 kg
smalec 70 g
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 2-3 ząbki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona w pomidorach i cebuli

Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Cebulę posiekać lub pokroić w piórka.
Łopatkę wieprzową pokroić w sporą kostkę i obsmażyć na smalcu. Dodać cebulę, pomidory i niewielką ilość soli. Wymieszać, nakryć i dusić do miękkości - w razie konieczności dolać niewielką ilość gorącej wody. Pod koniec duszenia doprawić gulasz wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem oraz odrobiną cukru.

Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 28.08.2017 08:52
lubię takie soczyste mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak