Kompot brzoskwiniowy

Kompot brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 kg
  • woda

    6 szklanek
  • cukier

    do smaku
  • skórka otarta z pomarańczy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku należy zagotować wodę dodając do niej skórkę otartą z pomarańczy oraz cukier do smaku. Brzoskwinie umyć, wyjąć z nich pestki, pokroić w ósemki. Do gotującej się wody wkładamy brzoskwinie. Kompot gotujemy przez 4- 5 minut, następnie garnek przykrywamy pokrywką, odstawiamy na kilka minut. Tak przygotowany kompot podajemy na zimno lub gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

20.07.2013 09:32
bardzo smaczny

IKrakowianka

03.05.2013 19:40
świetnie smakuje

Katarzyna/kate1980

03.06.2012 21:50
ciekawy

IlonaAlbertos

04.10.2010 16:30
Zdjęcie niestety nie odpowiadają mojemu przepisowi...

Iwusia

30.08.2010 18:42
pychotka :) , wiesz co dobre :P

Margo1

29.08.2010 21:17
powiem ,że z brzoskwini robiłam dawno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat