Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
woda zimna 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
gorąca woda ok 1 szklanka
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki mięsne

Mięso zmielić wraz z cebulą i namoczoną w zimnej wodzie kajzerką, dodać jajko, dobrze wyrobić i przyprawić do smaku. Z masy mięsnej wykonać małe pulpeciki. Pulpeciki kłaść na rozgrzany tłuszcz i przysmażyć na rumiano, po czym podlać wrzątkiem i dusić jeszcze ok pół godziny pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 25.08.2017 09:53
Od paru dni chodzą za mną mielone, mimo że za mięsem jakoś nie szaleję. Namówiłaś mnie :D.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak