Pulpeciki mięsne

Pulpeciki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • woda zimna

    1 szklanka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • zioła prowansalskie

    do smaku
  • gorąca woda

    ok 1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso zmielić wraz z cebulą i namoczoną w zimnej wodzie kajzerką, dodać jajko, dobrze wyrobić i przyprawić do smaku. Z masy mięsnej wykonać małe pulpeciki. Pulpeciki kłaść na rozgrzany tłuszcz i przysmażyć na rumiano, po czym podlać wrzątkiem i dusić jeszcze ok pół godziny pod przykryciem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kardamonovy

25.08.2017 09:53
Od paru dni chodzą za mną mielone, mimo że za mięsem jakoś nie szaleję. Namówiłaś mnie :D.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat