Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
500 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
-
cynamon
-
mąka pszenna
2 łyżki -
rodzynki
10-15 szt. -
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżki -
jabłka
3 szt. -
olej rzepakowy
-
rosół z kury
-
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
-
cebula
1 szt. -
czosnek
2 ząbki -
cytryna
1 szt. -
papryka czerwona
1 szt. -
natka pietruszki
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Podczas smażenia mięsa na patelni nie wrzucajmy za dużo kawałków jednocześnie. Gdy to zrobimy obniżamy temperaturę smażenia i mięso bardziej wchłania tłuszcz. Im mniej tłuszczu tym lepiej, dlatego warto pamiętać o tej regule w codziennym gotowaniu.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się