Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • margaryna

    2 łyżki
  • ziemniaki ugotowane

  • twaróg

  • cebulka podsmażona

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wysypuję mąkę na stolnicy i na środku drążę rowek. Wlewam w niego jajko i maragrynę dodaję. Polewam gorącą wodą i mieszam. UWAGA!!!! bo można się poparzyć. Zagniatam ciasto. Z ziemniaków twarogu i cebulki podsmażonej przygotowuję farsz. Ciasto wałkuję na grubość około 3-5 mm i wykrawam krążki. W zależności od tego jakiej wielkości chcę pierogi taka wielkosc krazkow wybieram. Na krążki nakładam odpowiednią ilość farszu i sklejam pierożki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

29.11.2011 22:59
Uwielbiam pierogi.

adam1f

23.07.2011 06:14
dobre

Kate131

28.05.2011 08:11
bardzo lubie

pauluna

03.09.2010 07:37
uwielbiam pierogi

Monika193

02.09.2010 22:02
uwielbiam je

izoldaaa6

02.09.2010 21:25
uwielbiamruskie

plocia

02.09.2010 21:04
smaczne, ale wolę z twarogiem

RenataZ-et

02.09.2010 20:32
Moje ulubione :)

marzencia2007

02.09.2010 15:59
ale ladne pierożki lepisz :)

Łucja1

30.08.2010 18:16
pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat