Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ciasto francuskie opakowanie, 275 g
parówki 2 szt.
papryka czerwona 1/2 małej
natka pietruszki 1/2 pęczka
ser żółty starty garść

Przyprawy i dodatki

śmietana 3 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
bazylia
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ

Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę.
Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.07.2017 08:51
I bardzo smaczna!
Ola1984 29.07.2017 15:42
Fajna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak