Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona w czosnku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
czosnek 8-10 ząbków
cebula biała 2 szt
mąka pszenna 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 szklanka
tymianek do smaku
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona w czosnku

Wykonanie:
Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i lekko utłuc. Następnie posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po czym zrumienić na tłuszczu z obu stron, dodać posiekaną cebulę i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podlać połową bulionu i dusić przez następne 20 minut. Dodać posiekany czosnek , zalać resztą bulionu i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki letniej wody, podlać mięso i zagotować. Doprawić do smaku musztardą, wymieszać i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 23.07.2017 13:10
Pyszna propozycja do ziemniaków czy kaszy :)
Ola1984 23.07.2017 11:05
Pyszna propozycja na pożywny obiad :)
Ewelina1991 23.07.2017 10:02
dobre mięsko
anka1988 23.07.2017 09:52
pyszna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak