Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur z zielonymi warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kasza burgul 200 g
brokuł 500 g
szparagi zielone 500 g
cukinia 1 sztuka
olej kokosowy
zioła 2 łyżki ojca Mateusza
sól i pieprz
masło 2 łyżki
natka pietruszki

Porada

Danie które cieszy oko i podniebienie , jest lekkie i syte. Kaszę z warzywami możemy podać solo lub z gulaszem czy też smażonym kotletem.

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur z zielonymi warzywami

Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , odcedzamy.

Warzywa myjemy.
Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce , blanszujemy w osolonym wrzątku
Brokuła dzielimy na małe różyczki także blanszujemy.
Cukinię kroimy w pół plastry.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy , przesmażamy cukinie , wsypujemy kaszę oraz przyprawy.

Dodajemy brokuła oraz szparagi.
Smażymy ok 5 min co chwila mieszając.

Na koniec dodajemy masło , mieszamy do jego rozpuszczenia.
Podajemy posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.07.2017 23:54
świetne danie !! ale bym zjadła porcyjkę :-)
Kardamonovy 14.07.2017 12:59
Ooo, moje smaki!
SzczyptaChili 14.07.2017 12:59
Dziękuję bardzo :) Nam takie dania także bardzo smakują :)
katarzynka455 14.07.2017 12:02
ależ pyszne jedzonko:)
Ola1984 14.07.2017 10:16
Moje smaki :) Bardzo lubię :)
Ania321 14.07.2017 00:25
bardzo apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak