Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miszkulancja

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
kapusta włoska 1/2 główki
ziemniaki 500 g
boczek wędzony 150 g
mleko 1 l
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miszkulancja

Warzywa i boczek kroimy w kostkę.
Zalewamy 500 ml wody.
Dodajemy przyprawy.
Gotujemy 30 min.
Następnie, dodajemy pokrojone na większe kawałki, liście kapusty, po 15 min pokrojone we „frytki” ziemniaki. Gotujemy 20 min.
Po tym czasie, wlewamy mleko, zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 09.07.2017 14:42
Ciekawa nazwa , ciekawe danie :)
Ola1984 09.07.2017 11:50
Świetne danie :)
cukiereczek 08.07.2017 18:58
Apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak