Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkie sznycle wieprzowe

    4 sztuki
  • szynka wędzona

    4 plasterki
  • ananas

    2 plastry
  • tarty chrzan

    4 łyżeczki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • mąka

    1-2 łyżki
  • olej

    3-4 łyżki
  • bulion

    1/2 mięsny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Na każdym sznyclu ułożyć plaster szynki, słupki ananasa i łyżeczkę chrzanu. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Obsmażyć roladki na oleju, wlać podgrzany bulion i dusić ok. 30 minut na wolnym ogniu. Wyjąć roladki, sos podprawić śmietaną i sokiem cytrynowym. Roladki podawać podane sosem, z ziemniakami puree.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

29.08.2010 18:24
Robię dokładnie tak samo ,tylko bez ananasa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat