Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z żołądków indyczych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki indycze 60 dag
pieczarki 30 dag
cebula biała 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
bulion warzywny 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z żołądków indyczych

Wykonanie:
Żołądki dokładnie oczyścić i opłukać, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, pokroić dowolnie i wrzucić do rondelka z przysmażoną na smalcu cebulą. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki, przez chwilę smażyć, po czym wlać bulion i gotować około pół godziny z listkiem laurowym. Śmietanę rozbełtać z mąką, zaciągnąć potrawkę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub dowolną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IgraszkiLosu 06.07.2017 10:32
pyszne i ciekawe danie
Bożena Matuszczyk 06.07.2017 09:20
Pysznie i smakowicie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak