Zupa krem z brokułów z ryżem jaśminowym i cebulką

Zupa krem z brokułów z ryżem jaśminowym i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • brokuł

    500 g
  • ziemniaki

    3 szt
  • serek topiony

    1 szt
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • sól i pieprz

    do smaku

Kulki ryżowe

  • ryż jaśminowy

    100 g
  • koper świeży

    1 łyżka
  • cebula biała

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać,umyć, pokroić kostkę, świeże brokuły podzielić na małe
różyczki.Wodę (1 litr) zagotować dodać kostkę bulionową,wrzucić
warzywa i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać
serek topiony kremowy i mieszać aż się rozpuści. Wszystko dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Ostudzić.Cebulę obrać
pokroić na kawałki,zeszklić na oleju. Do ryżu dodać
cebulę,posiekany koperek,doprawić do smaku. Z ryżu uformować kulki.
Podawać z zupą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat