Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersią kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

pierś z kurczaka 600 gram
papryka czerwona 2 sztuka
cukinia 2 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Marynata

olej rzepakowy 4 łyżka
sól 1/2 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersią kurczaka

Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w większą kostkę. Cukinię przekroić wzdłuż i pokroić na ok. 2 cm plastry. Cebule pokroić na ćwiartki. Mięso umyć i osuszyć. pokroić w większą kostkę. Wszystkie warzywa oraz mięso zalać przygotowaną marynatą z oleju i przypraw. Wymieszać rękami i odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Na każdy patyczek nadziewać naprzemiennie warzywa i mięso. Grillować na grillu tradycyjnym, patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony do zarumienienia. Podawać z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.07.2017 14:50
I świetnie smakuje :)
Madzai 04.07.2017 14:02
super wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak