Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 250 g cienkiej
szynka wieprzowa 200 g surowej
olej 2 łyżki
marchew 2 szt
seler kawałek
pomidory krojone z puszki
ogórek kiszony 1/2 szkl soku z ogórków
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica pomidorowa

1. Szynkę myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na rumiano na oleju.
Kiełbasę obieramy z osłonek , kroimy w plastry, dodajemy do mięsa i chwilę smażymy.
Do rondelka wlewamy 1,5 l wody,zagotowujemy , dodajemy mięso, listek,ziele, gotujemy 10 minut.
2. Marchewkę i seler oczyszczamy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do zupy. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Dokładamy pomidory, chwilę gotujemy, a następnie zakwaszamy sokiem z ogórków wg własnego upodobania.Doprawiamy do smaku przyprawami, posypujemy majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.07.2017 19:11
fajny przepis,podoba mi się :-)
Ola1984 04.07.2017 09:32
Pyszna, pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak