Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15-18 szt większych
jajka ugotowane na twardo 6 szt
ser żółty 5 plastrów
cebula czerwona 1 szt mniejsza
majonez
musztarda
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa

Jajka pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki i odparować na patelni.
Dodać trochę masła i dusić, oprószyć solą. Osączyć na papierowym ręczniku a gdy przestygną pokroić w plastry albo kostkę.
Cebulę drobno posiekać. Ser pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystko połączyć majonezem i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.07.2017 14:57
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak