Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 60 dag
marchew 1
pieczarki 30 dag
cebula 1
cukinia 1/2 szt
śmietana 30% 1/2 szklnki
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Kroki postępowania

1
Serduszka dokładnie oczyścić i opłukać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć serca
Krok 1 - Gulasz z serc drobiowych foto
2
Dodać pokrojoną w plasterki marchew i w piórka cebulę. Smażyć kilka minut
Krok 2 - Gulasz z serc drobiowych foto
3
Dodać pokrojone pieczarki i wymieszać. Dodać sól, pieprz i majeranek.
Krok 3 - Gulasz z serc drobiowych foto
4
Całość oprószyć mąką i dokładnie wymieszać,
Krok 4 - Gulasz z serc drobiowych foto
5
Zalać 1,5 szklanki wody i dusić 15 minut.
Krok 5 - Gulasz z serc drobiowych foto
6
Na koniec dodać pokrojoną cukinię
Krok 6 - Gulasz z serc drobiowych foto
7
Zabielić śmietaną i jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 7 - Gulasz z serc drobiowych foto
8
Podawać np. z kaszą jęczmienną.
Krok 8 - Gulasz z serc drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak