Przepis dnia III, odc. 57: Kurczak po chińsku z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • ryż

    300 g
  • Mój przepis na: danie chińskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • marchew

    1/2 szt.
  • woda zimna

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 57: Kurczak po chińsku z warzywami foto
Mięso z kurczaka i warzywa kroimy w cienkie paseczki. Dla dobrego efektu estetycznego wszystkie składniki powinny mieć w miarę możliwości podobny kształt.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 57: Kurczak po chińsku z warzywami foto
Na 2 łyżkach oleju smażymy składniki zaczynając od mięsa. Po chwili dodajemy warzywa. Zawartość opakowania Mój przepis na danie chińskie Prymat wsypać do 300 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać i dodać do mięsa.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 57: Kurczak po chińsku z warzywami foto
Całość zagotować - mieszając, aby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 min od czasu do czasu mieszając. Danie podajemy z ryżem przygotowanym zgodnie ze sposobem przygotowania podanym przez producenta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 19.11.2014 23:51
prawdziwie mistrzowskie
2milutka 19.11.2014 22:23
wspaniałe danie !
Marta Ryżek-Kalkowska 19.11.2014 21:12
Bardzo smaczne i szybkie danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat