Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 25 dkg
sól
jajko
woda letnia 1/4 szkl

Farsz

ser biały 25 dkg
jajko
cukier waniliowy

Dodatkowo

boczek 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serem

Ser rozkruszamy. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy.

Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy.

Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajka i letnią wodę oraz sól. Następnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy przygotowany serek i sklejamy.

Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Do wody wrzucamy zrobione kluseczki. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia.

Przekładamy na talerz i posypujemy usmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 03.07.2017 20:22
Bardzo dobra :)
Aleksandra/Olcia 03.07.2017 19:31
cukier waniliowy i boczek? ojjj takiego połączenia jeszcze nie próbowałam
gosia56 03.07.2017 19:11
smaczne pierozki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak